Hořká čokoláda s pergou 77%

Kód: 17.8
143 Kč / ks
Skladem
  • Poctivá hořká čokoláda přímo z kakaových bobů.
  • Obsahuje blahodárný včelí pyl perga.
  • Ruční výroba od světově úspěšné české značky Jordi´s.

Detailní informace

Detailní popis produktu

„Milujeme včelí pyl, obsahuje totiž naprosto jedinečnou kombinaci látek, která vlévá krev do žil celé naší přírodě a pro včelky je základem výživy celého úlu. Proto mu říkáme energie v minibalení :-) A protože víme, že je skvělý ve spojení s čokoládou, vytvořili jsme ve spolupráci s Lukášem a Jirkou, kteří v Hradci Králové vyrábějí skvělou čokoládu přímo z kakaových bobů, tuto lahůdku. Nechte se unést harmonií chutí kvalitní hořké čokolády a včelího pylu perga a užijte si jedinečný chuťový zážitek.“

                                                                                                                                                                                         Hanka Plevová, zakladatelka rodinné firmy Pleva

 

Pyl perga označován jako "včelí chléb" vzniká z rouskového pylu tak, že včely nasbírané pylové rousky ukládají do buněk v plástvích, kde jednotlivé vrstvy prokládají medem a výměšky svých žláz.

V takto ošetřeném pylu nastává mléčné kvašení – pyl fermentuje.

Fermentace rouskového pylu včelami má za následek změny ve struktuře a výživové hodnotě pylu, což dodává perze její charakteristické vlastnosti.

  • Pyl přichází o svou barevnost, mění se také jeho chuť, která je sytější, může získat jemný nádech kyselosti a také se pro nás stává lépe stravitelným.

Za každou tabulkou čokolády z dílny Jordi's stojí mnoho lidské práce. Jordi's jako první v České republice začali vyrábět čokoládu přímo z kakaových bobů.

  • Kakaové boby se musí nejprve ručně přebrat.
  • Poté přijde na řadu pražení a odslupkování.
  • Očištěné boby se dají do kamenného mlýna a zhruba po 24 hodinách mletí vznikne hladká a nádherně lesklá 100% čokoláda.
  • Přidáním třtinového cukru vznikne čokoláda s menším obsahem kakaové hmoty. Když se přidá ještě sušené mléko, vznikne čokoláda mléčná.
  • Hlavním kritériem při řemeslné výrobě čokolády je dostat z kakaových bobů to nejlepší a předat to v co možná nejméně zmanipulované podobě dál.

Vychutnejte si jedinečnou kombinaci pylu perga a kvalitní hořké čokolády. 

 

Složení:

kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, pyl perga (10 %)

 

Hmotnost:

50 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: