Hořká čokoláda s pergou 77%
Kód: 17.8Související produkty
Detailní popis produktu
„Milujeme včelí pyl, obsahuje totiž naprosto jedinečnou kombinaci látek, která vlévá krev do žil celé naší přírodě a pro včelky je základem výživy celého úlu. Proto mu říkáme energie v minibalení :-) A protože víme, že je skvělý ve spojení s čokoládou, vytvořili jsme ve spolupráci s Lukášem a Jirkou, kteří v Hradci Králové vyrábějí skvělou čokoládu přímo z kakaových bobů, tuto lahůdku. Nechte se unést harmonií chutí kvalitní hořké čokolády a včelího pylu perga a užijte si jedinečný chuťový zážitek.“
Hanka Plevová, zakladatelka rodinné firmy Pleva
Pyl perga označován jako "včelí chléb" vzniká z rouskového pylu tak, že včely nasbírané pylové rousky ukládají do buněk v plástvích, kde jednotlivé vrstvy prokládají medem a výměšky svých žláz.
V takto ošetřeném pylu nastává mléčné kvašení – pyl fermentuje.
Fermentace rouskového pylu včelami má za následek změny ve struktuře a výživové hodnotě pylu, což dodává perze její charakteristické vlastnosti.
- Pyl přichází o svou barevnost, mění se také jeho chuť, která je sytější, může získat jemný nádech kyselosti a také se pro nás stává lépe stravitelným.
Za každou tabulkou čokolády z dílny Jordi's stojí mnoho lidské práce. Jordi's jako první v České republice začali vyrábět čokoládu přímo z kakaových bobů.
- Kakaové boby se musí nejprve ručně přebrat.
- Poté přijde na řadu pražení a odslupkování.
- Očištěné boby se dají do kamenného mlýna a zhruba po 24 hodinách mletí vznikne hladká a nádherně lesklá 100% čokoláda.
- Přidáním třtinového cukru vznikne čokoláda s menším obsahem kakaové hmoty. Když se přidá ještě sušené mléko, vznikne čokoláda mléčná.
- Hlavním kritériem při řemeslné výrobě čokolády je dostat z kakaových bobů to nejlepší a předat to v co možná nejméně zmanipulované podobě dál.
Vychutnejte si jedinečnou kombinaci pylu perga a kvalitní hořké čokolády.
Složení:
kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, pyl perga (10 %)
Hmotnost:
50 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.